Guvern

“Cinii turbati periculosi pentru societate” protesteaza, din nou, in fata parlamentului

In ajunul sedintei parlamentului, care va incepe in mai putin de o ora, mai multi jurnalisti au organizat, astazi, o actiune de protest in fata legislativului, cerand deputatilor sa voteze demiterea presedintelui Curtii Supreme de Justitie, Ion Muruianu.

Inainte de a intra in parlament, presedintele interimar, Mihai Ghimpu, s-a apropiat de "cainii turbati" schimband cateva vorbe. El le-a spus ca, in calitatea sa de lider de partid, si-a expus pozitia saptamana trecuta, pronuntandu-se pentru demiterea lui Ion Muruianu. "Sper ca si colegii mei din AIE ma sustin", a declarat Ghimpu. Totodata, presedintele parlamentului a spus ca mai intai va discuta aceasta chestiune cu liderii aliantei de guvernamant, dupa care problema va fi inaintata, spre dezbatere, parlamentarilor.

Mentionam ca pe ordinea de zi a sedintei din aceasta dupa-amiaza, figureaza audierea presedintelui CSJ, Ion Muruianu, a procurorului general, Valeriu Zubco si a presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dumitru Visterniceanu.

Mai multi directori de institutii media si jurnalisti cunoscuti au solicitat anterior demisia presedintelui CSJ intr-o scrisoare adresata presedintelui interimar al RM, Mihai Ghimpu, sef al legislativului. Mai multi politicieni, juristi, avocati si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale au sustinut public demersul jurnalistilor privind demisia lui Ion Muruianu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *