Bună Dimineața

Cine dă mai mult?

Citeam și mă minunam de cât de darnice pot fi, uneori, autoritățile noastre. Este o premieră pentru mine. Moldova nu doar ajută un stat care se află, momentan într-un mare impas, întrucât populația acestuia a avut de suferit pe urma taifunului Hayan, acum trei luni, unde au murit peste 4,4 mii de oameni. Moldova scoate acești bani din fondul de rezervă al Guvernului, bani care ar trebui utilizați pentru eliminarea consecințelor în cazul unor calamități naturale sau situații de criză.

Adică, dacă până acum o mare parte din aceștia erau investiți în sărbători, parade, cadouri, flori, concursuri și, mai nou, Eurovision, acum Moldova a hotărât să ajute un stat, care se află la peste 10 mii km distanță. Ajută un stat ce se află pe locul 40 în lista țărilor cu cea mai dezvoltată economie. Astea în timp ce, conform acelorași statistici ale Fondului Monetar Internațional, Statul Filipinez întrece Moldova cu 100 de locuri.

În această situația ridicolă nu ai cum să nu te-ntrebi unde este camera ascunsă? Unde trebuie să semnez ca această farsă să înceteze? Acum nu vreau să credeți că sunt zgârcită și incapabilă să empatizez cu bieții oameni care au rămas fără familii și case. Nu sunt așa. Doar conștientizez faptul că în scurta apropiere a statului Filipinez se află China, care rămâne anual cu aproximativ 30 la sută din buget neutilizat. Asta însemnând 2-3 trilioane de dolari. Mai este și SUA care n-o duc nici ele rău.

Ei da, se adeverește vorba aia că cei săraci sunt cei mai darnici.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *