Politică

Cinci deputaţi ai PL au fost excluşi din partid

Fără carnet au rămas şi deputaţii Ana Guţu, Anatol Arhire şi Vadim Vacarciuc. Parlamentarii rămân deocamdată membri ai fracţiunii parlamentare a PL, însă au fost îndemnaţi de către prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, să-şi depună mandatele, potrivit IPN.
Propunerea de excludere din partid a fost înaintată pe ordinea de zi de către liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu. Liberalii au votat să-i lipsească de susţinere politică pe miniştrii Vitalie Marinuţa şi Gheorghe Şalaru, care nu sunt membri de partid, dar au fost propuşi în funcţie de PL, precum şi pentru excluderea din formaţiune a mai multor preşedinţi de organizaţii teritoriale ale PL. Este vorba de persoane care au semnat Declaraţia de reformare a Partidului Liberal.

Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a spus că nu a ştiut nimic despre iniţiativa de reformare a partidului, iar grupul creat s-a ascuns după numele său. „Este un fals că s-a vorbit cu mine anterior. I-au minţit pe cei din teritoriu că totul se face cu acordul meu”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Mihai Ghimpu a spus că o parte din cei care au anunţat crearea Consiliului de Reformare s-au răzgândit după ce au aflat că iniţiativa nu a fost discutată cu cei de la conducerea PL. „Pe unii îi cred şi îi înţeleg. Dacă vor să revină acasă, să revină, dar trădătorilor le dau papucii şi le spun la revedere”, a mai declarat liderul formațiunii.
Tot în cadrul Consiliului Republican, liberalii l-au votat în funcţia de secretar general al PL pe Ion Apostol, iar în funcţia de secretar general adjunct pe Ianoş Cuşnir şi Vasile Chitoroagă.

Timpul.md via IPN
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *