Actualitate

Chiril Lucinschi ATACĂ postul rusesc NTV pe care TV7 îl retransmite: “Documentarul este o provocare EVIDENTĂ”

Or, asemenea „producții mediatice” generează doar ostilitate. Documentarul este o provocare evidentă și cred că e cazul să reacționăm calm, corect, cu demnitate” – aceasta este reacția deputatului liberal-democrat Chiril Lucinschi în legătură cu difuzarea de către postul „TV7” din Chișinău a documentarului „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”), catalogat de jurnaliști și experți media drept unul manipulator.

VIDEO: Postul TV7 controlat de Lucinschi difuzează filme PROVOCATOARE la adresa R. Moldova și regiunii transnistrene

Îndreptățind oarecum postul TV din Chișinău, deputatul precizează că „filmul difuzat de postul „TV7” este o producție a NTV (post TV controlat de Kremlin și retransmis în Moldova de „TV7”) și nu a postului „TV7”. Lucinschi declară că autorii materialului și implicit NTV poartă răspundere pentru conținutul documentarului.

„Înțeleg motivația politică a unor persoane și instituții mass-media de a menționa numele meu în astfel de situații… Personal nu mă implic în politica editorială a postului „TV7”, astfel, pentru comentarii, toți cei interesați se pot adresa la administrația postului TV”, spune Lucinschi, precizând, totodată, că emisiunile locale produse de „TV7”, promovează deplin interesele țării și reprezintă o platformă recunoscută pentru libertatea de exprimare.

La 22 decembrie, postul „TV7” a retransmis în Moldova documentarul „Приднестровье: русский форпост” („Transnistria: avanpost rusesc”), acesta fiind produs în studiourile NTV de la Moscova. CCA s-a autosesizat și a promis că va examina cazul într-o ședință publică din 26 decembrie a.c.

 Referințe:

– 14 decembrie: (ALO, SIS?) TV7 traduce ”Servesc Rusia!" în “Servesc Patria!”

– DOVADA războiului informațional pornit de Kremlin împotriva Republicii Moldova

– Nu mințiți poporul cu televizorul. Cele mai vizionate posturi TV din RM sunt controlate de Federația Rusă

– Postul local TV7 este controlat de deputatul PLDM, Chiril Lucinschi iar NTV este deținut de Gazpromedia.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *