Economie Mondială

Chinezii vor să profite de scandalul Volkswagen

Aceasta produce atât motoare pentru vapoare, cât și generatoare utilizate în centralele electrice, astfel de unități fiind folosite inclusiv în centrala nucleara de la Cernavodă, România.

În 2014, unitatea avea vânzări de 3,3 miliarde de euro și profit de 206 milioane. Potrivit Reuters, valoarea diviziei ar fi de 4-5 miliarde de euro. Volkswagen a negat că aceasta ar fi de vânzare, conform Adevarul Financiar.
Grupul german a securizat un împrumut de 20 de miliarde de euro în ianuarie pentru a trece peste scandalul emisiilor. Volkswagen sublinia atunci că nu este nevoie să vândă părți ale sale. Totuși, conform unor surse citate de Reuters, daca Volkswagen ar trebui să vândă ceva pentru a compensa costurile scandalului, atunci divizia de motoare mari a MAN ar prima. O alta persoană a afirmat că Volkswagen a primit scrisori de interes și că va demara discuții exploratorii cu un potențial cumpărător din China.
Grupurile chineze care doresc unitatea sunt Yuchai, Weichai și Sinomach. Alte grupuri care ar putea fi interesate sunt General Electric, Siemens Siemens și Sulzer.

Continuare pe wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *