Criza

China respinge acuzaţiile legate de operaţiunile de DEZINFORMARE pe tema Covid-19, semnalate într-un raport UE

„China se opune creării şi răspândirii de dezinformări de către orice persoană sau organizaţie. China este o victimă a dezinformării, nu un iniţiator”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Geng Shuang.

Un raport al Serviciului European de Acţiune Externă susţine că în spatele unor dezinformări privind coronavirusul s-ar afla unele guverne, cum ar fi cele din China şi Rusia.

Reuters a relatat anterior că unii oficiali chinezi de rang înalt au făcut presiune săptămâna trecută asupra UE pentru a renunţa la criticile din raport, spunând că acesta „ar înfuria foarte tare” Beijingul.

Raportul a fost publicat la sfârşitul săptămânii trecute după o întârziere, iar unele informaţii privind China au fost schimbate. Un purtător de cuvânt al UE a refuzat să comenteze.

Guvernul chinez a decis recent să cenzureze publicarea studiilor referitoare la originile noului coronavirus. Conform unui ordin guvernamental, toate rapoartele ştiinţifice legate de Covid-19 vor fi verificate înainte de publicare, iar studiile referitoare la originea virusului vor fi supuse unei revizuiri suplimentare şi vor trebui aprobate de autorităţile guvernamentale centrale. Decizia vine pe fondul unor campanii de propagandă şi dezinformare tot mai agresive ale Beijingului, care s-a rusificat în ultimele luni.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez a spus că nu există dovezi concludente că virusul ar fi pornit din China şi a atras atenţia că „manevrele politice” din spatele apelurilor la o anchetă independentă nu vor avea succes. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *