Chișinău

Cele 28 de apartamente de la mansardă au ars din cauza unui scurtcircuit

Şeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mârzencu, a spus în cadrul şedinţei operative de la Primărie că scurtcircuitul a pornit de la un cablul electric central, care alimenta 12 apartamente. Acesta era trasat pe suprafaţa tavanului şi a provocat
incendiul din cauza suprasolicitării.

Liviu Mârzencu a mai spus că o parte din vină o au şi locatarii mansardei care au efectuat lucrări de construcţie neautorizate şi au folosit elemente din material combustibil chiar lângă cablurile electrice din podul clădirii.
 
Pretorul sectorului Botanica, Vladimir Guriţenco, a precizat că, în prezent, doar 3 familii din cele 28 care au avut de suferit sunt cazate la Gimnaziul internat nr.2 din capitală, restul stau pe la rude şi prieteni.

Autorităţile încă nu au o soluţie pentru proprietarii apartamentelor de la mansardă care au ars, dar susţin că este nevoie de conservarea acoperişului pentru a proteja locatarii de la etajele inferioare în cazul unor ploi abundente. 

Amintim că pe 1 mai, un incendiu a mistuit mansarda unui bloc de pe strada Independenței din sectorul Botanica. Din fericire, focul nu a pricinuit decât pierderi materiale.

Sursa:IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *