Cultură

Ce mai scrie romnul?

„Ce mai scrie romanul?” – este intrebarea pe care si-o pune juriul celei de-a IV-a editii a „Concursului de dramaturgie romaneasca”. Acest concurs este parte integranta a Festivalului Dramaturgiei Romanesti, care in perioada 3 – 11 octombrie 2009 va ajunge la a XV-a editie.

Teatrul National Timisoara (TNT), in calitate de organizator, invita sa participe la concurs toti dramaturgii de limba romana, debutanti sau consacrati, care traiesc in Romania sau diaspora. Concursul are ca obiectiv central selectia si promovarea unor piese de teatru inedite, care nu au mai fost montate sub nici o forma artistica. Restrictii tematice nu exista. Textele sunt asteptate la secretariatul Teatrului National Timisoara pana cel tarziu in data de 10 iunie 2009, data postei.

Piesele vor fi trimise intr-un plic cu specificarea: „pentru Concursul national de dramaturgie romaneasca”, pe adresa: Teatrul National Timisoara, str. Marasesti nr. 2, 300086 Timisoara, Romania. In interiorul acestui plic va fi introdus un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei. Acest al doilea plic – sigilat – care va contine
coordonatele autorilor, va fi deschis de juriu doar dupa desemnarea textelor
castigatoare. In vederea selectionarii, piesele vor fi tehnoredactate in format electronic, cu diacritice. Piesele intrate in concurs nu vor fi returnate autorilor. Piesele care nu vor avea coordonatele autorilor specificate in plic sigilat nu vor intra in concurs. Celui mai bun text i se va acorda Premiul „Eugene Ionesco”, care va fi anuntat si decernat in cadrul Festivalului Dramaturgiei Romanesti 2009.

Juriul concursului va fi alcatuit din Dan Marius Zarafescu – presedinte, director general al Directiei culturii si cultelor in Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Cristina Modreanu – critic de teatru, Anca Rotescu – critic de teatru, Doru Mares – critic de teatru, Ion Cocora – critic de teatru, Mariana Voicu – consilier artistic TNT, Stefan Iordanescu – consilier artistic TNT.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *