Frumusețe

Ce luăm cu noi în vacanţă?

În valiză trebuie să aveţi:

1. Haine. Puteţi să uitaţi de lucrurile mai puţin necesare, însă de faptul că la odihnă se iau cele mai moderne şi mai actuale haine – ştie fiecare femeie. Un costum de baie din ultimele tendinţe şi cei mai glamuroşi ochelari – sunt lucrurile de care nu se uită cu siguranţă.

Nu uitaţi să adăugaţi în bagaj o geantă mare de plajă în care să intre de la crema solară, telefon sau sticla cu apă, până la rogojina pe care staţi la bronzat. Papucii de plajă sunt foarte utili şi se găsesc o mulţime de modele, în diverse culori, trebuie doar să găsiţi perechea potrivită.

O pereche de sandale lejere şi practice, care să se potrivească cu orice articol vestimentar pe care l-aţi luat cu dumneavoastră, dar care să nu fie incomode. O vestă este bine venită, în caz că plouă sau aveţi parte de zile mai răcoroase. La capitolul haine cred că o pereche de pantaloni scurţi, o rochiţă, două-trei bluze vaporoase, nişte pantaloni largi şi o pereche de jeanşi sunt suficiente.

2. Produse cosmetice. Acestea nu trebuie să lipsească din bagaj. Însă nu căraţi absolut toate produsele pe care le aveţi. Pe lângă o trusă mică de machiaj, şampon, pastă de dinţi, săpun şi un aparat de ras, nu uitaţi să împachetaţi următoarele: cremele cu SPF 50, 30, 25, 15 – pentru ten şi corp, balsam de buze cu SPF 15, ulei de corp cu SPF mai scăzut pentru ultimele zile de plajă, când pielea este obişnuită cu razele soarelui, apă termală, pentru revitalizarea tenului. Nu uitaţi să luaţi o cremă ce se aplică după plajă, pentru calmarea pielii. În ce priveşte trusa de farduri, ar fi mai bine să luaţi cât mai puţine lucruri şi să lăsaţi pielea să respire. Un concelear, un rimel, ruj şi un balsam de buze sunt suficiente.

3. Trusa de prim ajutor. E necesar să aveţi la dumneavoastră medicamente împotriva durerilor de cap, arsurilor, intoxicaţiilor, febrei, loţiuni împotriva insectelor, pansamente etc.

4. Detalii fără de care nu veţi putea călători: buletinul de identitate şi paşaportul internaţional, rezervarea la hotel, biletele de călătorie, asigurarea, telefonul mobil şi încărcătorul, numerele de telefon al ghidului şi al agenţiei de turism, aparat de fotografiat încărcat, carnetul de şofer în caz ca veţi închiria o maşină.

V-am prezentat o listă orientativă cu cele mai necesare lucruri în călătorie. Rămâne să o completaţi dumneavoastră şi să mergeţi absolut pregătiţi în concediu.

Elena Sărăteanu

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *