Frumusețe

Ce faci dacă ţi-ai ars pielea la soare?

Având în vedere faptul că nu eşti bronzată, dar îţi doreşti foarte mult să ai un bronz frumos şi ştiind că ai o piele normală şi fără probleme care nu se înroşeşte repede, te-ai gândit că o expunere la soare fără o crema cu un factor de protecţie mai ridicat nu îţi va dauna, din contra, îţi va asigura o bronzare rapidă.

Dar ce te faci dacă îţi arzi pielea de la soare din cauza faptului că stratul de ozon s-a subţiat şi razele solare sunt mult mai puternice?

1. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să nu te mai expui la soare, bineînţeles, până în momentul în care îţi revii.

2. Fă un dus rece pentru a calmă durerea instantanee. Un dus răcoritor îţi va prinde bine, dar durerea va fi sesizabilă imediat după ce ieşi din nou de sub dus.

3. Aplică pe corp o crema hidratantă sau o loţiune specială după bronzare pe baza de aloe vera, care are proprietăţi de calmare a pielii. Aceste creme îţi vor hidrata pielea şi îţi vor asigura o vindecare mai rapidă. Cel mai probabil, este cel mai important pas pe care trebuie să îl faci zilnic, după baie.

În cazul tenului, bineînţeles, nu poţi folosi o loţiune de corp. Curată-ţi tenul cu un produs de curăţare, apoi tonifică-l cu un tonifiant şi abia în cele din urmă aplică o crema hidratantă. Pentru acest proces de îngrijire, Nivea îţi stă la dispoziţie cu produsele de îngrijire a tenului în 3 paşi .

Bea multă apă şi umează o dietă sănătoasă. Corpul tău face eforturi pentru a-şi reveni în urmă expunerii la soare. Hidratează-ţi pielea cum trebuie şi consumă alimente sănătoase. Este indicat să bei cel puţin 2 l de apă pe zi şi îţi stabileşti un program de masă pe care să îl respecţi.

Şi nu în ultimul rând, poartă haine mai largi şi lejere, care nu îţi vor irită ulterior pielea. Acest lucru îţi va calmă durerea şi îţi va distrage atenţia. Îţi recomand tricouri lejere din bumbac şi pantaloni din în largi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *