Comentariu

Ce bine ne distrăm!

La noi, la moldoveni, distracţia e continuă. Fie că mergi cu microbuzul, fie că te uiţi la ştiri, fie că stai pe bancă în faţa blocului.

Un lucru e clar: ne-am născut cu simţul umorului. La Planeta Moldova sau în Parlamentul Moldovei – hazul e la el acasă, doar formula de lucru e diferită.

Crearea fracţiunilor politice i-a pus pe jar pe reprezentanţii poporului, iar de unde altundeva să pornească bâlciul dacă nu de la Voronin şi Dodon? Voronin i-a numit pe socialişti „Fracţiunea trădătorilor”. Dacă schimbarea opţiunii politice este un act de trădare, înseamnă că Igor Dodon a avut profesori buni. Să nu uităm de bunicul lui Vladimir Voronin, care a fost un român anticomunist convins! Deci, Vladimir Voronin şi-a trădat mai întâi înaintaşii. În această ordine de idei, tătuca Voronin nu are dreptate să se supere pe Dodon. Însă trebuie să recunoaştem că Voronin e cel mai talentat portretist din Moldova. Nimeni nu îşi doreşte să ajungă în gura dumnealui. Cred că vă amintiţi ce a păţit Marian Lupu.

Igor Dodon nu a pierdut vremea. I-a răspuns cu promptitudine liderului comunist. Iată ce a răspuns Dodon: „A pleca din PCRM şi de la Voronin nu înseamnă trădare, ci evoluţie în gândire. E ca şi cum ai părăsi Evul Mediu pentru a intra în Epoca Modernă”. Partea cea mai amuzantă din declaraţia aceasta e următoarea: voi, oameni buni, aţi înţeles până acum care e deosebirea de bază dintre socialişti şi comunişti? În afară de faptul că fiecare are alt lider. Eu l-aş ruga pe domnul Dodon să abrevieze Evul Mediu şi Epoca Modernă, notându-le scurt EM. Atunci am înţelege şi noi care e evoluţia: de la EM la EM.

Dialogul dintre cei doi lideri, foşti colegi de partid, pare desprins din comediile de calitate. Voronin care şi-a trădat bunicul îl face trădător pe Dodon, iar Dodon care a devenit roz din roşu şi socialist din comunist, se declară evoluat. Poate mie nu mi-e clar, fiindcă am crescut în Republica Socialistă România, reprezentată de Partidul Comunist Român. În capul meu, ca în România socialistă, socialismul şi comunismul sunt o apă şi-un pământ şi când te deplasezi pe acelaşi nivel, nu poţi vorbi de evoluţie.

Însă, ce să mai spunem, să sperăm că există un mic adevăr şi că – până la urmă – domnul Igor Dodon va evolua de la „EM” la democraţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *