Actualitate

Cazuri noi de rujeolă în R. Moldova

Centrele de Sănătate Publică din municipiul Chişinău şi raionul Floreşti au comunicat despre trei cazuri de rujeolă la copii de etnie romă: un copil de un an şi jumătate, iar ceilalţi în vârstă de şase şi respectiv patru ani. Cei infectaţi fac parte din aceeaşi familie, domiciliaţi în oraşul Floreşti. Prin ancheta epidemiologică a fost stabilită sursa probabilă de infecţie – un copil de etnie romă în vârsta de 12 ani, care a sosit din România în perioada sărbătorilor de iarnă.

În R. Moldova nu au fost înregistrate cazuri de rujeolă din anul 2007. În anul 2011 izbucniri de rujeolă au fost înregistrate în 43 din 53 ţări din Regiunea Europeană, în total – 32.145 cazuri.

O situaţie epidemică nefavorabilă privind rujeola se atestă şi în ţările limitrofe R. Moldova, mai anunţă într-un comunicat de presă CNSP. În Ucraina de la începutul anului 2011 numărul de cazuri de rujeolă a ajuns la 1667. Iar în România de la începutul anului 2011 numărul de cazuri de rujeolă înregistrate a fost de 3270, cea mai afectată zonă fiind partea de nord-vest a ţării.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *