Social

Causeni: 52 de persoane, printre care 7 copii, internate la spital după ce s-au intoxicat la o înmormântare

Conform  primelor informaţii, oamenii au început să se simtă rău după ce au mers joi dimineaţă la o înmormântare, iar după masă au gustat din bucate pregătite la masă de pomenire.

Joi dimineaţă, aproximativ 100 de persoane au mers la o înmormântare care a avut loc în sat. După slujba de pomenire, într-o cantină de pe teritoriul bisericii, fost amenajată masă de pomenire.

Seară, după ce oamenii au participat la masă de pomenire mai mulţi dintre ei au început să se simtă rău. Abia spre dimineaţă, primele victime au chemat ambulanţă pentru a fi transportate la spital. Astfel, numărul persoanelor intoxicate care au fost transportate de urgenţă la spital a ajuns la 52, printre care şi 7 copii. Ultima persoană a fost internată în această dimineaţă, în jurul orei 6.
În urmă efectuării unor analize preliminare medicii spun că ar putea fi vorba de salmonela.

Potrivit victimelor, bucăţele de pe masă au fost pregătite acasă de către 8 gospodine din Tocuz. Acestea au amenajat masă la ora 11, iar abia la ora 14:00 oamenii au început a servi din bucate.

Astăzi, în raion au ajuns şi responsabilii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică pentru a investiga circumstanţele în care au avut loc intoxicatiile în masă. Totodată, a fost creată o comisie care a declarat stare excepţională la nivel raional.  

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *