Sănătate

Cât de PERICULOS este pateul din magazine

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :

– ficatul de porc se regăsește într-o proporție cuprinsă între 15 și 47% din compoziție

– 45% au în compoziție prim ingredient apa

– 25% au în compoziție proteină animală din/de porc
– 77,5% au în compoziție slănină
– 37,5% au în compoziție șorici
– 15% au în compoziție proteină animală din porc, slănină și sorici

– 72,5% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);
Numericul de aditivi alimentari variaza intre 0 – 6

Aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:

96,55% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250)
31,03% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120)
13,79% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407)
13,79% dintre produsele studiate au avut în componență trifosfați de sodiu (E451)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *