Eveniment

Cartea romneasca trece Prutul

Incepand cu primele zile ale lunii martie, Editura GUNIVAS din Chisinau, impreuna cu STAND Agentie Difuzare Carte din Bucuresti, vor deschide la Chisinau un depozit si o librarie prin intermediul carora vor pune pe piata locala carte romaneasca tiparita la circa o mie de edituri din dreapta Prutului. Libraria se va numi „STAND” si va fi amplasata in incinta Editurii GUNIVAS din strada Ion Creanga, 62/4. Cartile vor fi comercializate la preturi identice cu cele din Romania.

Includerea in circuit a acestor capacitati de comercializare a productiei poligrafice face parte dintr-un amplu proiect care se refera la demararea unor importuri masive si constante de carte romaneasca in R. Moldova. Solicitat de TIMPUL, directorul Editurii GUNIVAS, Nicolae Gutanu, a mentionat ca, in aceste zile, sosesc loturi care includ aproape 4000 de titluri de carte. Datele bibliografice ale acestora vor fi expuse in curand pe site-ul www.carteata.md, iar listele integrale de carti pot fi accesate pe site-ul www.cartea-ta.ro al agentiei partenere de peste Prut.

„Vom oferi pentru difuzorii de carte un rabat bun pentru a mentine pretul de carte ca si cel din Romania. Dorim sa semnam contracte cu „Posta Moldovei” sau cu „Moldpresa” pentru a livra cartile cu plata ramburs, adica sa-i scutim pe clienti de deplasarea la Chisinau ori in centrul raional”, ne ofera detalii Nicolae Gutanu. Tot de la el aflam ca, odata cu deschiderea librariei si a depozitului de carte, vor fi create opt locuri noi de munca, aici fiind angajati absolventi ai institutiilor de invatamant superior din republica.

Nomenclatorul de carte romaneasca va cuprinde cele mai diverse domenii tematice. „Celor interesati le vom pune la dispozitie baza de date si le vom asigura livrarile in cele mai optime termene. Vom oferi cumparatorului orice carte solicitata de pe piata romaneasca. Importurile de carte le vom realiza o data la doua saptamani dat fiind faptul ca dincolo de Prut apar zilnic peste 150 de titluri de carte”, precizeaza directorul de la GUNIVAS.

Comenzile vor fi primite pe adresa electronica a editurii: gunivas@gmail.com ?inand cont de faptul ca bibliotecile scolare si cele publice de la sate duc lipsa de carte romaneasca, initiativa Editurii GUNIVAS este una binevenita. Odata cu crearea Agentiei STAND Agentie Difuzare Carte Bucuresti-Chisinau, aceste biblioteci, dar si insisi cititorii vor avea posibilitatea sa-si completeze colectiile cu cele mai pretioase carti din Romania. Editura isi propune drept scop sa organizeze, impreuna cu ziarul TIMPUL, diverse modalitati de promovare a cartii, inclusiv concursuri.

STAND Agentie Difuzare Carte din Bucuresti este cel mai mare distribuitor din Romania. Ea dispune de o baza de date cu peste 40.000 de titluri, structurate pe diferite domenii. Colaborarea agentiei cu peste o mie de edituri din intreaga Romanie este in avantajul resellerilor (persoane care revand un produs) si a tuturor persoanelor interesate, oferind posibilitatea achizitionarii rapide, fara efort si fara cheltuieli suplimentare a titlurilor comandate. Agentia lucreaza cu peste 15.000 de clienti din Romania – firme de difuzare angro si cu amanuntul, librarii, biblioteci judetene, orasenesti si comunale.

STAND Agentie Difuzare Carte promoveaza o conceptie noua si moderna in domeniul distributiei de carte. In toamna anului 2005, ea a fost cea care a deschis Targul Permanent de Carte, primul centru comercial cu expozitie si vanzare de carte ce a reunit publicul larg, editorii si distribuitori din intreaga Romanie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *