DIVERSE

Căpitanul n-a cântat imnul!

Gestul său a fost criticat în Insulă. „Sunt mândru că sunt galez”, a spus Giggs, înaintea Jocurilor Olimpice, după ce a fost ales să reprezinte în calitate de căpitan naţionala de fotbal a Marii Britanii. Apoi acesta a vorbit despre onoarea de a reprezenta această echipă: „Aştept cu nerăbdare să evoluez la Jocurile Olimpice, mai ales că am deja o vârstă”. La meciul cu Senegal, primul de la turneul olimpic, Giggs însă a tăcut. Nu pe teren, ci în momentul în care se intona Imnul Angliei.

Cotidianul „Daily Mail” l-a luat la ţintă pe căpitanul Marii Britanii, titrând: „Căpitanul Giggs a rămas tăcut la „God Save The Queen”!”.
Mai mult, alături de Ryan Giggs, un alt galez, Craig Bellamy, n-a scos niciun sunet la Imnul Angliei. Nici la naţionala feminină lucrurile n-au stat mai bine, dimpotrivă. Sportiva Kim Little n-a cântat cu echipa „God Save The Queen”, înaintea jocului cu Noua Zeelandă, ea declarând că a făcut o „alegere personală”, pentru că e scoţiană. Decizia lui Kim a fost criticată de British Olympic Association, care, prin vocea purtătorului de cuvânt, a precizat: „Toţi sportivii britanici ar trebui să arate respect imnului”.

Daily Mail 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *