Capitala cu cele mai multe locuri de muncă de înaltă calificare

publicat în Economie Mondială pe 2 Martie 2016, 17:04

Londra a devansat New Yorkul, devenind „capitala soft power” a lumii, prin faptul că a generat cele mai multe locuri de muncă de înaltă calificare și a dovedit mai multă diversificare internaționala decât oricare alt oraș mare din lume.

Depășind New-Yorkul și alte cinci orașe, capitala britanică a creat în ultimii doi ani 235.000 de locuri de muncă de înaltă calificare, reunind totodată lideri de afaceri de 95 de naționalități, potrivit unui studiu realizat de Deloitte, relatează Bloomberg.

Un fapt dezamăgitor este faptul ca orașul New York are cel mai mare număr de slujbe de înaltă calificare în sectorul serviciilor financiare, conform News.ro

În total, în Londra lucrează 1,71 de milioane de profesioniști cu calificare înaltă, față de 1,16 milioane în New York, unde a avut loc o ușoară scădere în ultimii doi ani.

Parisul este pe locul al treilea, cu 0,63 de milioane de locuri de munca înalt calificate, capitala franceză fiind urmată în ordine de Tokyo, Hong Kong, Singapore și Sydney.

„Londra este un oraș global, cel mai important centru de afaceri din lume”, a declarat Angus Knowles-Cutler, partener senior la Deloitte în Londra.

Forța Londrei rezidă în numărul mare de oameni care au călătorit în Marea Britanie pentru educație și în vitalitatea sectorului digital. Liderii de afaceri care au petrecut timp și la Londra lucrează în prezent în 134 de orașe, față de 120 în cazul New-Yorkului.
Viitorul Londrei nu este însă ferit de riscuri. Automatizarea riscă să reducă numărul de locuri de muncă remunerate mai slab, există un deficit de locuințe și că toate celelalte orașe concurente, nu are un număr suficient de femei în posturi de conducere.

Sursa: wall-street.ro