Actualitate

Campania Buburuzelor: Zece lei pentru un milion de sanse!

Circa 800 de lei au acumulat voluntarii Centrului de reabilitare si integrare sociala CRIS in cadrul unui flashmob, prin care a fost lansata oficial Campania Buburuzelor. Calendarele arata in cel mai obiectiv mod ca-i toamna, iar confirmarea vine cand ne uitam la cerul gri si termometre ce indica valori de gheata.

Cu atat mai spectaculoasa a fost „invazia” buburuzelor in Gradina publica „Stefan cel Mare” din Chisinau unde, recent, voluntarii Centrului CRIS au lansat campania „Zece lei pentru un milion de sanse!”. Evenimentul a iesit din cotidian datorita acestor tineri entuziasti care isi doresc sa sprijine beneficiarii centrului: copii si tineri cu dizabilitati oncologice, malformatii congenitale si maladii ale glandei tiroide, contractate in urma catastrofei nucleare de la Cernobal.

Campania a luat start printr-un flashmob, organizat in fata monumentului lui Stefan cel Mare si Sfant. Opt voluntari au imbracat tricouri negre, fiecare avand pe spate imprimata o litera ca, impreuna, sa formeze cuvantul „Cernobal”. Mai apoi, s-au dezbracat de ele si au ramas in tricouri albe, iar mesajul de pe spatele lor a fost – CER NOBIL. Acest schimb de tricouri simbolizeaza, ne-au explicat tinerii, faptul ca cerul negru al catastrofei de la Cernobal se poate transforma intr-un cer senin, plin de sperante.

Apoi, voluntarii au propus trecatorilor sa cumpere cu zece lei cate o buburuza confectionata din margelute de catre beneficiarii centrului. Fiecare voluntar purta la piept acest simbol ce semnifica un „lady bird” din engleza insemnand gandacelul Maicii Domnului, unitatea dintre iubire si speranta. Numerosi trecatori au fost atrasi de minunatele brose in forma de buburuze, iar mirii si miresele, traditional prezenti la monument in weekenduri, le-au gasit loc la piept, chiar langa buchetelele de nunta.
Voluntarii Centrului CRIS spera sa extinda Campania Buburuzelor si sa obtina fondurile necesare pentru finalizarea lucrarilor de reparatie a sediului lor. Acolo ei pot avea un sprijin si o sansa reala de a se integra in societate.

Adresa Centrului: or. Chisinau, str. Miron Costin, 13/4.
Pentru informatii suplimentare: 069494144 (Doina Caus, coordonator voluntari).

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *