Ultima oră

Camilla, ducesa britanică de Cornwall, s-a vaccinat cu AstraZeneca

Actuala soţie a prinţului Charles a declarat marţi că i-a fost administrat serul AstraZeneca atunci când a primit prima doză de vaccin, anunță agenția Reuters.

Aflată într-o vizită la un centru de vaccinare în nordul Londrei, ducesa în vârstă de 73 de ani a spus că a primit serul celor de la AstraZeneca şi nu şi-a făcut griji dacă a primit acest vaccin sau altul realizat de Pfizer şi BioNTech.

"Nici măcar nu întreb pentru că urăsc atât de mult injecţiile încât închid ochii … şi fie ce o fi", a spus Camilla, care a fost vaccinată împreună cu soţul ei luna trecută.

Declarația ei intervine după suspendarea vaccinului AstraZeneca de 13 ţări din Uniunea Europeană, în timp ce mai multe autorităţi naţionale de reglementare şi-au exprimat îngrijorări privind formarea de trombi – cheaguri de sânge, în urma vaccinării cu acest ser.

Amintim, Agenţia Europeană a Medicamentului investighează în prezent cele 30 de cazuri de tulburări neobişnuite de coagulare a sângelui semnalate după administrarea acestui ser în rândul a circa 5 milioane de persoane în statele UE, dar a spus că nu a văzut un motiv pentru a-şi schimba recomandarea că vaccinul AstraZeneca rămâne sigur.

Mai mult de 24 milioane de persoane din Marea Britanie au primit până acum prima doză de vaccin, dintre care circa 11 milioane au fost vaccinate cu AstraZeneca.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a declarat marţi că nu există nicio dovadă că formarea de trombi este mai probabilă după administrarea vaccinului AstraZeneca, reafirmând astfel punctul de vedere al autorităţii de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *