Afaceri

Businessmeni chinezi s-au arătat interesaţi de a stabili relaţii de colaborare cu întreprinzători din R. Moldova

Serviciul de presă al CCI a precizat că președintele instituției Sergiu Harea i-a informat pe oaspeți despre oportunitățile mediului de afaceri din ţara noastră şi a subliniat că piața chineză este una importantă pentru exportul mărfurilor moldovenești.

La rîndul său, conducătorul delegației din China Qi Chang Yu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie a provinciei Jiangsu, a declarat că este prima sa vizită în țara noastră şi că îşi dorește ca businessmenii chinezi să își găsească aici parteneri de afaceri. "Provincia Jiangsu exportă și import anual mărfuri în valoare de cca 540 miliarde USD. Știm că Republica Moldova este o țară agricolă ce produce vinuri foarte bune. Sîntem interesați de importul acestora, precum și al altor produse”, a precizat sursa citată.

“Pentru a cunoaște mai bine piața și produsele autohtone, vă invit la evenimentul „Fabricat în Moldova”, desfășurat anual de CCI, în luna februarie. Aici sînt expuse produse și servicii din toate ramurile economiei naționale, precum şi au loc forumuri, discuții, întrevederi bilaterale de afaceri. CCI vă va oferi suport pentru inițierea contactelor directe cu întreprinzători din Moldova", a accentuat Sergiu Harea.

Președinții celor două Camere de Comerț au mai discutat despre perspectivele încheierii unui acord de colaborare intercameral, fapt ce ar facilita realizarea activităților comune, precum misiuni economice, expoziții, proiecte etc.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, în perioada ianuarie – mai 2016, volumul schimburilor comerciale dintre Republica Moldova şi China a constituit peste 133 mln de dolari SUA.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *