Actualitate

Bursele europene scad după discursul de victorie al lui Trump

Indicele Stoxx Europe 600 a scăzut cu 1,1%. Sectoarele sensibile creşterii economice, precum auto, financiar şi de petrol au fost printre cele mai afectate.

Pieţele au pariat pe o victorie a lui Hillary Clinton, care a fost văzută ca o opţiune de echilibru pentru pieţe. Este o incertitudine mare care gravitează în jurul alegerii lui Trump, în condiţiile în care pieţele sînt sceptice cu privire la politicile lui, precum cea comercială. Indicatorii iniţiali au sugerat scăderi de pînă la 4% la deschidere. Imediat după deschiderea burselor europene, Trump a ţinut discursul victoriei, în care a spus că va căuta să ajungă la un numitor comun cu partenerii, nu la ostilităţi, şi că va lucra împreună cu alte naţiuni.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 0,18%, după ce la debutul şedinţei de tranzacţionare era pe scădere cu peste 2%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,03%, în timp ce indicele CAC 40 al bursei din Paris a înregistrat un declin de 1,20%.

Bursa de la Bucureşti afişa la ora 11:20 scăderi pe toţi indicii, în condiţiile în care pieţele financiare externe reacţionează negativ la rezultatul alegerilor din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *