CSI / Rusia

Blogger rus, condamnat la cinci ani pentru postarea unor videoclipuri proucrainene

Un tribunal din Tomsk (Siberia occidentală) l-a recunoscut pe Vadim Tiumentev vinovat de incitare la ura interetnică şi de activităţi extremiste şi „l-a condamnat la cinci ani de lagăr”, a precizat ONG-ul, specializat în studiul xenofobiei. De asemenea, lui Tiumentev i s-a interzis orice activitate pe Internet timp de trei ani, potrivit aceleiaşi surse, scrie Agerpres.ro.

„Considerăm această sentinţa prea severă, ţinând cont de faptul că ea a fost dată doar pentru postarea online a înregistrărilor video”, a subliniat ONG-ul.

În imaginile respective, difuzate pe YouTube, Vadim Tiumentev invită la expulzarea din Rusia a refugiaţilor din regiunile rebele ucrainene Doneţk şi Lugansk, acuzându-i în special că „au trădat Ucraina”.

Rusia „pare hotărâtă să împiedice libertatea exprimării sub orice formă ar există”, a denunţat într-un comunicat Mark P. Lagon, preşedintele Freedom House.

Conflictul armat în estul Ucrainei între Kiev şi rebelii proruşi, susţinuţi de Moscova, s-a soldat cu peste 9.000 de morţi de la declanşarea lui în aprilie 2014.

Autorităţile ruseşti au înăsprit controlul asupra Internetului şi a societăţii civile după revenirea la Kremlin a lui Vladimir Putin în mai 2012. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *