Internațional

Bilanţ sumbru în Libia: zece mii de morţi

"Aşteptăm din lumea întreagă o susţinere completă pentru rezoluţia 1973" a Consiliului de Securitate al ONU privind Libia, "în pricipal pentru protecţia civililor", declară reprezentantul Opoziţiei libiene, într-o întâlnire cu miniştrii europeni de Externe, reuniţi la Luxemburg.

"Vrem mai multe eforturi pentru protejarea civililor împotriva agresiunii care este în desfăşurare", cere oficialul CNT.

Pe de altă parte, Seif al-Islam, fiul colonelului Muammar Gaddafi avertizează că a "vorbi despre plecarea" liderului libian este "cu adevărat ridicol".

"El nu vrea să controleze totul, are o vârstă avansată. Vrem să aducem în prim plan o nouă elită, o elită de tineri care să guverneze ţara, care să administreze afacerile locale. Vrem sânge proaspăt, iată ce vrem pentru viitorul Libiei. Dar a vorbi despre plecarea Ghidului, este cu adevărat ridicol", spune Seif al-Islam într-un interviu acordat televiziunii BFMTV.

"Libia viitoare va fi complet diferită de Libia pe care aţi cunoscut-o până în prezent, cu Ghidul, cu Seif, cu poporul, cu estul, cu vestul, cu sudul Libiei, suntem cu toţii o familie unită şi vom construi o Libie nouă", susţine el.

Regimul libian a acceptat "foaia de parcurs" propusă de Uniunea Africană. Documentul prevede încetarea imediată a ostilităţilor, facilitarea ajutorului umanitar şi lansarea unui dialog între partidele libiene în vederea unei tranziţii.

Rebelii au respins însă acest armistiţiu, cerând plecarea lui Muammar Gaddafi.

Sursa: rfi 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *