Actualitate

BILA ALBĂ vs BILA NEAGRĂ

Ambasadorul R. Moldova la ONU, Vlad Lupan, a declarat că Moldova istorică a ales să fie România. Reprezentantul permanent al R. Moldova la ONU a reamintit „tuturor novicilor în materie de istorie că teritoriul actual al R. Moldova a fost rupt în 1812 de la Imperiul Otoman și a fost numit greșit „Besarabskaia Gubernia” și că Principatul Moldovei a continuat să existe până în anul 1859, când principatele Moldovei, Munteniei și Ardealului s-au unit sub numele de România”.

Reacția diplomatului moldovean vine după ce președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, i-a dăruit omologului din R. Moldova, Igor Dodon, o hartă a Moldovei „istorice”, spunând că „jumătate din teritoriul actual al României este moldovenesc”.



Vitalie Galeru
, procurorul de la Judecătoria Râșcani, l-a eliberat din arest pe fostul procuror general interimar Andrei Pântea în aceeași zi când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Judecătoria Râșcani l-a găsit luni, 16 ianuarie, vinovat de o faptă mai puțin gravă, anume amestec în înfăptuirea justiției, nu de abuz în serviciu, cum era inițial, și l-a pus în libertate de îndată în baza legii amnistiei.

Judecata a constatat că în perioada în care Pântea era prim-adjunct al Procurorului Generale ar fi dispus, în mod ilegal, transferul dosarului de învinuire a interlopului Grigore Caramalac în Rusia, unde „Bulgaru” a fost scos de sub acuzare. Andrei Pântea a fost reţinut pe data de 11 octombrie şi de atunci s-a aflat în arest preventiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *