DIVERSE

Bierhoff: „Germania e favorită în faţa Italiei”

Mă bucur că întâlnim Italia, având în vedere istoria mea personală la nivel de jucător, dar şi pentru că faţă de 2006 de această dată favoriţii suntem noi – a subliniat fostul atacant al celor de la AC Milan şi Udinese – „Cu tot respectul pentru adversari, Italia este o echipă de învins”.
Totuşi, naţionala Italiei merită respect din partea selecţionatei germane: „Faţă de Campionatul Mondial 2010 au un joc mai limpede, jucători noi şi interesanţi, recunoaşte Oliver Bierhoff, managerul Germaniei. „Prandelli a reuşit o treabă foarte bună, ceea ce s-a putut observa la partida cu Anglia: multe ocazii, un joc întotdeauna pe atac. Meritau să închidă meciul încă din timpul regulamentar. Va trebui să îi studiem bine”.

Prandelli: „Avem mai multe idei tactice”

Cesare Prandelli, antrenorul Italiei, confirmă că echipa antrenată de Joachim Low poate fi considerată favorită: „Germania are prima şansă, însă Italia este o echipă aflată într-o formă fizică foarte bună. Nimeni nu este invincibil, Spania, Germania, Portugalia sunt naţionale puternice, dar noi va trebui să profităm de punctele slabe ale adversarului, ceea ce ne-am propus să facem”.

Selecţionerului italian i se scoate în evidenţă faptul că naţionala sa a luat naştere în urmă cu un an, chiar împotriva Germaniei: „După 2006, Germania şi-a restructurat politica, are câţiva ani în faţă noastră ca timp de pregătire, şi-au schimbat modul în care fac selecţia. Să nu uităm că ei au 17 centre federale, în timp ce noi doar unul singur…”.

Italia nu se pregăteşte de un clasic joc defensiv, ci va încerca să îşi impună stilul de joc, la fel cum s-a întâmplat în toate meciurile disputate de squadra azzurra până acum la EURO 2012: „Va trebui să ne facem jocul nostru, să riscăm. Prefer să primesc un gol pe contraatac, decât să fim ţinuţi în propriul careu timp de 20 de minute. Germania este o echipă foarte bine organizată, puternică din punct de vedere fizic şi cu multă încredere, inevitabil după 15 victorii consecutive. Noi însă avem mai multe idei, din punct de vedere tactic”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *