AUR avertizează - Secții de vot în regiunea ocupată de trupele ruse înseamnă FRAUDAREA alegerilor

publicat în Moldova pe 11 Iunie 2021, 06:41

 (1) Alianța pentru Unirea Românilor a contestat decizia CEC de a deschide secții de votare în regiunea ocupată de trupele ruse. În urma informațiilor puse la dispoziție, inclusiv în spațiul public, de către reprezentanții SIS și MAI, formațiunea consideră că nu se îndeplinesc condițiile legale pentru un vot liber, democratic și corect.

Experiența anterioară arată că prin intermediul acestor secții se fraudează major alegerile, motiv pentru care Alianța pentru Unirea Românilor solicită ca votul cetățenilor din regiunea transnistreană să se realizeze în secții de votare deschise special în restul Republicii Moldova și unde autoritățile pot exercita controlul necesar.

(2) În același timp, în spațiul public au apărut acuze din partea partidelor sistemului cu privire la exercitarea de către AUR a agitației electorale. Dăm asigurări pe această cale că AUR respectă întru totul legislația și doar cetățenii Republicii Moldova desfășoară astfel de activități. În acest sens, 6 din parlamentarii AUR de la București sunt moldoveni, români basarabeni, la care se adaugă simpatizanți, membri sau consilieri care îndeplinesc condițiile necesare.

Cu privire la expunerile publice ale parlamentarilor AUR în România, atenție, nu în Republica Moldova, ele se supun legislației din România, iar calitatea lor politică și activitatea diplomatică nu poate să fie restrânsă de către legislația unui alt stat. AUR este un partid patriotic românesc care desfășoară o activitate continuă pentru apărarea drepturilor românilor, inclusiv a comunităților românești din afara granițelor, iar aici se include și Republica Moldova.

Suspectăm o înțelegere între partidele politice, iar aici nu vorbim doar despre cele ce se declară de stânga, cu privire la limitarea activității AUR în Republica Moldova. De asemenea, solicităm autorităților statului să nu încalce legea, să respecte drepturile noastre constituționale și să oprească presiunea exercitată prin prezența aproape permanentă a reprezentaților SIS și MAI în apropierea caravanei AUR. Nu credem că și celelalte partide politice sunt supuse aceluiași regim, asta deși asupra lor pot exista suspiciuni mai mult decât rezonabile. 

Alianța pentru Unirea
 Românilor