Auto

Apar detalii noi despre noua Kia Sportage. Ce motoare va avea SUV-ul?

Kia a decis să lanseze în premieră o versiune diferită a noii generații Kia Sportage pentru Asia și SUA, față de versiunea care va ajunge în Europa. Cât de diferite vor fi mașinile, vom afla abia în toamnă.

Până atunci, sud-coreenii publică detalii despre motoarele care îl vor pune în mișcare pe noul Sportage. Se vor regăsi în gamă un motor pe benzină și un diesel. Pentru cei care aleg benzină, Kia a pregătit 180 de cai putere și 265 Nm, livrați de o unitate de 1,6 litri. Aceasta va putea fi cuplată fie la o transmisie manuală cu șase trepte, fie la una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Clienții care preferă propulsia diesel vor avea la dispoziție propulsorul de 2.0 litri cu 186 de cai putere și 417 Nm. Această motorizare va fi disponibilă exclusiv cu o cutie automată cu opt rapoarte.

Motorizările hibride și plug-in hybrid își vor face apariția la o dată ulterioară.

Noua generație Kia Sportage are patru moduri de rulare

Patru moduri de rulare vor fi disponibile la bord: Comfort, Eco, Sport și Smart. În plus, funcția Terrain Mode va include setări speciale pentru incursiuni în off-road.

Noua generație Kia Sportage vine cu o listă lungă de sisteme de siguranță. Acolo se regăsesc frânarea automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor și sistemul Highway Driving Assist. Acesta din urmă menține mașina pe centrul benzii de circulație și păstrează o distanță constantă față de vehiculul din față. Smart Cruise Control și Blind Spot Assist și Collision Avoidance Assist se regăsesc, de asemenea, pe listă.

Mașina măsoară 4.660 de milimetri în lungime, 1.865 de milimetri în lățime și 1.660 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.755 de milimetri. Sunt dimensiuni mult peste cele ale SUV-ului european, care, în prezent, este cu 175 de milimetri mai scurt. Rămâne de văzut dacă diferența dintre versiunea europeană și cea pentru Asia și SUA se va reduce. Portbagajul modelului are un volum de 637 de litri. Jante cu dimensiuni între 17 și 19 inci vor fi disponibile.

Cei de la Kia menționează că la bord apar materiale premium, funcții de lux și un stil modern. Un display curbat integrează instrumentarul de bord digital și un ecran tactil, fiecare cu o diagonală de 12,5 inci.

Clienții europeni mai au însă de așteptat până când vor vedea cum arată și ce motorizări are versiunea dedicată lor. Aceasta este programată să-și facă debutul european în luna septembrie.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *