Vedete

Andreea Marin-Bănică: „Preţuieşte viaţa!”

„Cartea „Preţuieşte viaţa” este o mărturie despre echilibru. Mi-am dorit să împărtăşesc experienţa trăită de mine cu oamenii buni din jurul meu care îşi doresc să atingă un echilibru prin această balanţă dintre familie şi muncă, mi-am dorit să pun în această carte tot sufletul meu şi să îl dăruiesc cititorilor”, a spus Andreea Marin, în cadrul ceremoniei de lansare a volumului.

Sorin Andrei, preşedintele executiv BCR Chişinău, unul dintre sponsorii acestui eveniment, a subliniat importanţa cărţii prin faptul că Andreea Marin este o recunoscută şi respectată jurnalistă pe care cu toţii doresc să o cunoască. „Ne-am simţit foarte ataşaţi de îndemnul lansat de jurnalista şi moldoveanca Andreea Marin „Preţuieşte viaţa”. Este foarte important să multiplicăm acest mesaj, această idee generoasă şi optimistă”, a menţionat Sorin Andrei.

Andreea Marin a remarcat primirea călduroasă de care a avut parte aici, subliniind că „la Chişinău mă simt ca acasă, ca printre ai mei”. Prezent la eveniment, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a ţinut să-şi felicite amica şi fosta colegă de breaslă, accentuând faptul că „această atmosferă caldă este o reacţie de răspuns a societăţii ca urmare a efortului depus de Andreea Marin pe parcursul acestor ani în dorinţa de a ne face mai solidari”. Edilul capitalei a conchis că „aceasta este o carte care ne ajută ca, în multitudinea de probleme, să găsim o cale corectă, o cale adevărată şi să ştim să facem viaţa mai bună, să nu uităm că de la valorile spirituale porneşte orice construcţie materială”.

Referindu-se la volumul său „Preţuieşte viaţa”, autoarea a ţinut să sublinieze: „Nu sunt un scriitor, dar sunt un om care am trecut prin multe încercări ce şi-au pus amprenta pe sufletul meu şi cred că am acumulat o interesantă experienţă de viaţă pe care poate ar fi bine s-o împărtăşesc şi altora. Dacă veţi găsi măcar un crâmpei în această carte care să vă facă să credeţi că merită să trăiţi, care să vă facă să preţuiţi viaţa, dacă aceasta este cartea pe care o veţi păstra pe noptieră şi la care veţi reveni când veţi simţi nevoia, atunci eu voi fi mulţumită”.
Autoarea a menţionat că volumul „Preţuieşte viaţa” este destinat în special femeilor, mamelor, dar şi bărbaţilor, celor care vor să-şi cunoască şi să-şi înţeleagă mai bine jumătatea. Este un album în care „poate să se regăsească fiecare”.

Cartea a fost deja lansată în România, iar în scurt timp editorii cărţii au primit şi oferte din Germania, Franţa, Spania, Olanda ş.a., pentru a traduce volumul „Preţuieşte viaţa”.

Profitul obţinut din vânzarea volumului, circa 10 mii de euro, va fi donat cauzei mamelor bolnave de cancer.
Pe viitor, autoarea îşi propune să mai publice o carte care să întrunească mărturiile copiilor de pe toate continentele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *