Sănătate

Andreea Bănică, despre vaccinare: „Simt că este datoria mea de mamă să trag un semnal de alarmă”

Mi-au atras atenția discuțiile despre vaccinuri care au împărțit lumea în două tabere, de ceva timp. Peste tot în lume opiniile sunt diferite, dar pentru o țară europeană în anul 2017, în România, proporția este periculoasă și în dezacord cu media țărilor dezvoltate. Îmi vine foarte greu să cred ca sunt printre noi oameni care se cred mai deștepți decât medici care au învățat și au studiat toată viața acest domeniu.

Simt că este datoria mea de mamă, în primul rând, să trag un semnal de alarmă. Atunci când ești persoană publică și știi că poți influența foarte multe persoane care te iau ca reper ai o datorie morală de a te asigura că ceea ce transmiți nu le face rău celor care te urmăresc. Este inadmisibil să îți bați joc de viața unor oameni care au încredere în părerea ta și să riști dreptul la viața al unor persoane deoarece, fără să ai pregătire, îți arogi opinii periculoase.

Vaccinul este o metodă de prevenție și tratament medical care a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții oamenilor. Este cel mai important pas pentru a preveni bolile și epidemiile! Este responsabilitatea părinților să prevină îmbolnăvirea copiilor! Mi se pare normal ca părinții să fie informați așa cum trebuie pe această temă și să ia toate măsurile pentru a asigura copiilor imunizarea de care au nevoie. 

Da, este este adevărat că nu sunt adepta medicamentelor luate la întâmplare, pentru orice durere sau în cantitate foarte mare, însă vaccinul pentru un copilaș mic și neajutorat este o necesitate! Ori de câte ori este nevoie sau observați că ceva nu e în regulă cu puii voștri, consultați un medic!

Citiți continuarea pe blogul Andreei Bănică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *