Actualitate

Anatol Ţăranu crede că marea speranţă a unioniştilor este Octavian Ţîcu

Analistul politic Anatol Ţăranu spune că noul preşedinte al PUN, Octavian Ţîcu, este marea speranţă a unioniştilor, pentru că marele avantaj al său este că el are unde creşte.

Acesta a mai declarat că Ţîcu va purta responsabilitatea pentru tot ce se va întâmpla în viitorul apropiat pe segmentul unionist.

Analistul politic este de părere că la alegerile prezidenţiale din 2020, din partea unioniştilor trebuie să candideze acel politician care poate înregistra cel mai bun rezultat.

„E firesc ca liderii partidelor să spună că sunt gata să candideze, problema e că atunci când se va ajunge la definirea strategiei, trebuie să se ridice la suprafaţă cea mai avantajoasă formulă”, a menţionat Ţăranu la Punctul pe AZi.

Octavian Ţîcu a explicat care au fost premisele care au dus la aceste schimbări în PUN.

„Eu cred că cea mai importantă cauză este tocmai faptul că unionismul a fost marginalizat. După 1992, unionismul a fost într-un colţ, stigmatizat, rupt de realităţi, s-a pierdut esenţa Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova”, a declarat noul preşedinte al PUN la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Octavian Ţîcu mai spune că n-o să existe niciodată un lider care să-i mulţumească pe toţi. Iar în momentul de faţă, PUN este gata să negocieze cu toţi cei care pornesc de la respectul identităţii româneşti şi a integrării europene.

„Va fi un bloc sau o alianţă între două partide. Noi am creat o speranţă a oamenilor. Foarte mulţi se vor reorienta acum, chiar şi din blocul ACUM, chiar şi din PD”, a spus Octavian Ţîcu.
 
http://tvrmoldova.md/r 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *