Actualitate

Ambasadorul SUA la Chişinău oferă sfaturi vinificatorilor moldoveni

Potrivit lui Moser, vinificatorii moldoveni nu ar trebui să copieze reţetele producătorilor de vinuri care deja s-au afirmat pe piaţă, dar să vină cu vinuri originale, care i-ar intriga pe consumator. Drept exemplu, William H. Moser, a prezentat vinurile din soiurile Feteasca, de care a spus că este încântat.

Un alt sfat oferit de către diplomatul american se referă la dezvoltarea industriei turismului, în combinaţie cu industria vitivinicolă. „Republica Moldova dispune de locuri istorice deosebite, de locuri atractive pentru turişti, iar combinând aceste trasee cu tradidiţiile şi industria vitivinicolă, ar fi un mare succes”, a precizat Moser.

În cadrul aceluiaşi interviu ambasadorul SUA a dezvăluit că se pregăteşte să participe la un concurs de ciclism organizat cu ocazia inaugurării traseului Sărăteni-Soroca, reparat din fondurile fundaţiei Guvernului SUA „Provocările mileniului”. William H. Moser a mărturisit că se pregăteşte intensiv de această competitive şi duminică a parcurs cu bicicleta 27 de kilometri.

Ambasadorul a mai mărturisit că este încântat de bucătăria moldovenească, în special de zeama şi bucatele pregătite din vânătă şi l-a lăudat pe ministrul moldovean al agriculturii, Vasile Bumacov, pentru felul cum ştie să gătească bucate tradiţionale.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *