Actualitate

Alianta Moldova Noastra trece la actiune!

Serafim Urecheanu, la o intalnire cu presa, a reconfirmat hotararea de a forma noul guvern democratic. Alianta „Moldova Noastra” anunta ca e gata sa serveasca drept pilon al coalitiei postelectorale, ca si dupa alegerile locale din 2007, cand, astfel, comunistilor li s-a luat puterea in majoritatea raioanelor. Acum totul depinde de electoratul democratic, a carui participare masiva la votarea din 5 aprilie trebuie sa ofere noii guvernari posibilitati largi de a-si indeplini angajamentele.

Alianta „Moldova Noastra” a trecut deja la actiune, a lansat prima initiativa de anchetare a actelor de „mare coruptie”, de care este banuita actuala conducere de varf. In parlament a fost depusa initiativa legislativa „Privind constituirea unei comisii de ancheta pentru elucidarea consecintelor regimului dictatorial al presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin”.
Serafim Urecheanu a accentuat: „Comisia trebuie sa fie maximal de competenta si echidistanta – de aceea, vom atrage in lucrul ei juristi calificati, experti in dreptul constitutional si vom organiza activitatea ei in conditii de maxima transparenta”.
Deputatul Alexandru Oleinic a adus si un exemplu ce arata fermitatea intentiilor – tot luni a fost inregistrata la Procuratura Generala a Republicii Moldova o sesizare pentru deschiderea anchetei penale pe marginea marturiilor publicate in presa de Semion Leva, fostul director al Agentiei de stat „Moldova-Vin”, in care clanul Voronin este acuzat de preluarea controlului asupra Combinatului „Aroma” si de perceperea unor taxe ilegale de 0,5 dolari de pe fiecare sticla de divin, produsa la acest combinat. Totalul acestor perceperi impuse sectorului vinicol depaseste 20 de milioane de dolari americani anual, a estimat dl Oleinic. El a mai adus si un exemplu de utilizare a resurselor administrative pentru cumpararea voturilor, prezentand adresarea facuta in acest scop catre Fondul National de Asistenta Sociala de deputatul PCRM , Elena Bondarenco.
Serafim Urecheanu apreciaza conditiile de desfasurare a campaniei drept o inegalitate fara precedent intre partidul Puterii si partidele din opozitie, o „demonstratie de dictatura, de utilizare a resurselor administrative si mediatice, de incalcare a drepturilor Opozitiei si a tuturor cetatenilor”.
In ceea ce priveste riscul fraudarii votului, presedintele AMN a amintit ca numai interventia publica a prevenit majorarea numarului de alegatori inexistenti cu 600 de mii, incercata de Ministerul Dezvoltarii Informationale. Acum avem date ca la o tipografie controlata de comunisti deja au fost tiparite peste 100 de mii de buletine de vot, pregatite pentru a fi „aruncate” de tovarasi in urnele de vot, a declarat Urecheanu, atentionand misiunea internationala de observare.
Alianta „Moldova Noastra” s-a declarat decisa sa mearga pana la capat cu speranta in puterea votului activ si constient dat de alegatorii cu viziuni democratice, care vor sanctiona actualul regim.

Centrul de Presa al AMN,
30 martie 2009
 

Achitat din fondul electoral al Formatiunii

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *