Alianța monstruoasă Dodon+Șor a numit un fost procuror pentru funcția de judecător al Curții Constituționale

publicat în Actualitate pe 23 Aprilie 2021, 14:49

 

Fostul șef de secție din cadrul Procuraturii Genereale (PG), Boris Lupașcu, a fost numit de deputații PSRM-ȘOR la judecător la Curtea Constituțională (CC). Deputatul socialist, Vasile Bolea, a prezentat un proiect în acest sens.

„Cerem ca Boris Lupașcu să fie numit judecător la CC pe un mandat de șase ani, după vot, Lupașcu va depuna jurnământul. Am invitat-o pe președinta Maia Sandu”, a declarat Vasile Bolea.

Președinta socialistă a Parlamentului a anunțat că la 15:00 va avea loc procedura de depunere a jurământului.

Acțiunile socialiștilor vin în condițiile în care vineri, 23 aprilie, tot ei, împreună cu deputații Partidului Politic „Șor” au aprobat o Hotărârea cu privire la anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Mai exact, potrivit deputaților socialiști, care sunt autorii documentului, prin Hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecătoare a Curții Constituționale.

În context, liderul interimar al PAS, Igor Grosu, califică actele socialiștilor, în legătură cu activitatea și judecătorii Curții Constituționale, citite și votate de deputații PSRM – ȘOR în Parlament , drept o tentativă de lovitură asupra Înaltei Curți și cheamă cetățenii să meargă vineri, 23 aprilie, în fața Curții Constituționale pentru a apăra instituția.