Actualitate

Alexandru Tănase: PAS a respectat procedura legală

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, susține că pauza de trei zile până la convocarea unei noi ședințe a Parlamentului, pentru a fi aleasă conducerea organele lucrative a Legislativului este „absolut legală, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului”. Cu un asemenea mesaj a venit deputatul pe pagina sa de Facebook.

Într-un comentariu al postării, fostul președinte al Curții Constituționale a venit cu un comentariu, unde precizează că „solicitarea făcută de către cei de la PAS este conform legii”.

„Asta este procedura legală de constituire a Parlamentului”, a scris Tănase.

Amintim că, astăzi, imediat după ce președinta țării, Maia Sandu, și-a finisat discursul în plenul Parlamentului, la ședința de constituire, s-a luat o pauză până joi, 29 iulie, când va fi convocată în ședință din nou Legislativul pentru a alege conducerea și organele de lucru ale Secretariatului și Parlamentului.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, precum și Partidul Șor și-au arătat nemulțumirea față de decia PAS de a amâna alegerea conducerii și organelor lucrative ale Legislativului până joi.

Ulterior, Tănase a venit și cu o postare pe pagina sa de Facebook, unde explică de ce procedural PAS a acționat corect.

Sursa Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *