Moldova

Alexandru Tănase: Declaraţia de Independenţă este rezultatul acţiunilor generaţiei anului 1991

„Independenţa este rezultatul acelor eforturi, energii şi acţiuni pe care le-a făcut generaţia anului 1991, ca noi astăzi să trăim într-un stat liber şi independent”, a declarat Ministrul Justiţiei. 

Alexandru Tănase a menţionat că plasarea Declaraţiei de Independenţă în sălile de judecată se doreşte a fi un element de sobrietate, un element oficial, distinctiv al statului nostru. De asemenea, prezenţa Declaraţiei de Independenţă, alături de drapelul şi stema Republicii Moldova în sălile de judecată şi în sălile oficiilor stării civile, va permite cetăţenilor să aibă acces la actul fondator al Republicii Moldova.

În finalul discursului său, Ministrul Justiţiei a precizat că a ales Judecătoria Botanica pentru a iniţia campania de placardare a Declaraţiei de Independenţă deoarece această instanţă de judecată este un model pentru municipiul Chişinău şi pentru alte instanţe din ţară. Totodată, Alexandru Tănase a subliniat că Judecătoria Botanica este printre primele la implementarea proiectelor novatorii, fiind instanţa care aplică cu succes sistemul de distribuire aleatorie a dosarelor, sistemul de înregistrare audio a şedinţelor de judecată şi sistemul de publicare a tuturor hotărârilor judecătoreşti pe pagina web a instanţei.

Reamintim că ieri, 25 august, Ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase şi Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Dumitru Visternicean, au semnat o dispoziţie comună prin care solicită instanţelor de judecată să afişeze permanent în toate sălile de judecată Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova. De asemenea, Declaraţia de Independenţă va fi afişată în sălile oficiilor de stare civilă. Toate costurile pentru imprimarea Declaraţiei de Independenţă sunt suportate de către Ministerul Justiţiei.

Sursa: MJ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *