Actualitate

Alexandru Slusari îl acuză pe Andrei Spînu că ar avea legături prea strânse cu Moldovagaz

Vicepremierul Andrei Spînu dă asigurări că riscurile unei noi crize energetice sunt foarte mici. Că el ține legătura cu Moldovagaz (prea strănsă, după mine) și că o parte din plata pentru luna noiembrie a fost deja transferată concernului rus, iar în curând vor fi virați banii și pentru luna decembrie.

Dacă totul e bine, atunci nu înțeleg de ce Agenția Proprietății Publice s-a transformat acum în filiala Gazpromului și angajații acestei instituției sunt obligați să se ocupe cu expedierea urgentă către toate întreprinderile de stat unor scrisori de avertizare cu solicitarea achitării prioritare a plăților pentru gaze.

Sunt de acord că este necesar de achitat orice datorie. Dar la cei peste 700 de entități de stat pot fi diferite situații. Vă amintesc că agenți economici nu primesc compensații pentru gaze consumate. Fiecare întreprindere are angajați și în mod normal cele mai prioritare sunt plăți salariale.

Oare APP nu are alte sarcini acum ? Oare sunt rezolvate toate probleme cu gestionarea patrimoniului de stat și eficientizarea activității întreprinderilor subordonate?

Îngenere, nu înțeleg de ce în loc de pornirea căt mai grabnică a procesului analizei financiare detaliate în cadrul Moldova Gaz, în special în privința statului juridic a gazoductelor, construite din mijloacele bugetare și banii cetățenilor, un șir de instituții publice activează acum cu multă diligență în interesul concernului rus și companiei lui afiliate din Moldova.


 
Alexandru Slusari

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *