Actualitate

Administratorul firmei care a sponsorizat PSRM este protejat de Stoianoglo

În perioada decembrie 2016 – noiembrie 2017, acesta a deţinut funcţia de administrator al Întreprinderii cu Capital Străin Natur Bravo, transmite Ștri.md cu referire la Anticoruptie.md.  

Kheyman a fost urmărit penal pentru delapidarea averii străine în baza unui denunţ depus de succesorul său, Mukhmad Galaev, şi condamnat cu executare.

După preluarea guvernării de către socialişti, în noiembrie 2019, şi numirea lui Alexandr Stoianoglo în funcţia de procuror general, sentinţa în privinţa lui Kheyman a fost anulată, iar pe numele denunţătorului şi al procurorului care a gestionat dosarul au fost pornite dosare pentru escrocherie şi abuz în serviciu.

La 25 aprilie 2016, directorul unic al firmei Westerby Limited, Yisa Guevara, a semnat o procură pe numele lui Evgheny Kheyman, cetăţean al Federaţiei Ruse cu domiciliul în oraşul Krasnodar, o procură prin care i-a oferit împuterniciri largi privind gestionarea întreprinderii, inclusiv şi a mijloacelor financiare. Procura a fost certificată de un notar public din Panama.

Anume în 2016, potrivit investigaţiei RISE, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, Westerby Limited a transferat 1,5 milioane de euro (echivalentul a 33 de milioane de lei – n.r.) în contul firmei Exclusiv Media SRL, firmă a lui Corneliu Furculiţă.

În perioada octombrie 2015 – martie 2016, Westerby Limited a împrumutat peste 6 milioane de euro societății Natur Bravo, una dintre cele mai mari fabrici de conserve din Moldova, administrată atunci de cetățeanul rus Vasily Kheyman, fratele lui Evgheni Kheyman.

Ultimul deţinea în acel timp funcţia de președinte al Consiliului de administrare al Societăţii pe Acţiuni Natur Bravo.

Mai multe detalii pe Anticoruptie.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *