Actualitate

Acest deceniu este cel mai cald din istoria măsurătorilor meteo

​Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid, informează DPA, preluată de Mediafax.

„Suntem departe de a atinge țintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.

„Dacă nu luăm măsuri urgente în prvința schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârșitul acestui secol”, a adăugat acesta.

Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.

De asemenea, Organizația Meteorologică Mondială mai informează că, potrivit ultimelor studii, concentrația de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 și a continuat să crească anul acesta.

Delegați din aproape 200 de țări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice și despre modalitățile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *