Moldova

Acces deplin la documentele Procuraturii Generale

Procuratura Generala anunta ca ofera acces deplin la materialele din arhiva sa membrilor Comisiei pentru studierea si aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova.

In plus, procuratura s-a angajat sa ofere conditii pentru activitatea Comisiei in incinta institutiei si suport la multiplicarea informatiilor necesare.

Asta dupa ce membrii Comisiei respective au solicitat acest lucru procurorului general Valeriu Zubco in urma unei intrevederi.

Zubco a avut o intrevedere cu Gheorghe Cojocaru, presedinte al Comisiei, Igor Casu, vicepresedintele Comisiei, si secretarul Mihai Tasca. Acestia au solicitat sa le fie asigurat accesul la unele dosare si materiale de arhiva ale Procuraturii in scopul redactarii studiului cu privire la aprecierea regimului totalitar.

Crearea Comisiei pentru studierea si aprecierea regimului comunist totalitar stabilit a fost decretata de presedintele interimar Mihai Ghimpu la 14 ianuarie 2010. Comisia, formata din cinci grupuri de lucru, urmeaza sa dea o apreciere regimului comunist de pana la 1991 pana la 1 iunie 2010.

Sursa: DECA-press
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *