Actualitate

A fost Vor-on-in Moldova, of, si iara off !

La sediul Aliantei „Moldova Noastra” intra in aceste zile multi sustinatori, care stiu de ce trebuie sa voteze si asteapta nerabdatori ziua de 29 iulie. Cativa dintre ei au compus titlul de mai sus, care exprima jalea poporului nostru in expresii rusesti si englezesti, la moda. Moldovenii stiu cine este, in rusa, VOR, iar OFF, in engleza, are si sensul de a fi dat afara. Motivul sunt caracteristicele de mai jos, demonstrate de capul caracatitei aflate la Putere timp de opt ani.

„Patriotul” Voronin a expatriat fiul cu familia sa in cel mai curat si scump oras din lume – Viena. Temporar, nepoata Katia studiaza la Londra, dar a declarat deja ca nu are ce cauta in patria bunelului. La fel de „patriotice” sunt si familiile Greceanai, ?urcan, Iovv, care au averi in Rusia si si-au expatriat odraslele la Moscova.

„Devotatul” presedinte al R. Moldova, in opt ani cat s-a aflat la putere, concediile le-a petrecut numai prin Karlovy Vary din Cehia, sau in Cipru, Grecia, Norvegia, China, unde costurile sunt de peste 1500-3000 euro pe zi. Si nici o singura data la sanatoriile din Cahul, Calarasi, Vadul lui Voda, unde i s-ar fi oferit toata cinstea la preturi de cinci-zece euro pe zi. Ca sa nu mai amintim ca a stat in concediu cand tara se zbatea in seceta sau inundatii…

„Maretul” Voronin a ,,muncit” intr-o resedinta de circa cinci ori mai mare decat Casa Alba. Si presedintele american serveste o populatie de peste 300 mln., in timp ce seful clanului comunist jecmaneste o populatie de aproximativ patru milioane, dintre care aproape un milion au emigrat. In acesti opt ani contribuabilii din Moldova au suportat pentru intretinerea sefului statului circa 600 mln. lei.

,,Intreprinzatorul” sef de stat, impreuna cu prima tovarasa, s-au pricopsit cu actiuni de peste sapte milioane lei la „Fincombank”. Iar pentru a-si mari averea, Voronin a impus cele mai mari intreprinderi de stat si private sa treaca cu deservirea la banca fiului sau. Numai ,,Moldtelecom” a dat un spor de venituri de peste 2 mln. lei anual, unde intra toate platile facute de cetateni pentru telefon. Si acesta e doar unul din multele exemple.

„Marele conducator” comunist a fost sustinut doar de mai putin de 30% din totalul alegatorilor. Iata de ce agresivitatea lui timp de opt ani a fost indreptata contra majoritatii populatiei. Voronin a divizat societatea, atacandu-i pe cei mai buni reprezentanti ai neamului.

„Comandantul Suprem” s-a pus pe final sa distruga definitiv armata nationala, dupa ce a adus-o la conditia de a fi de doua ori mai mica decat cea a regimului din Transnistria… Nimeni nu mizeaza azi pe forta armata, ci pe instrumentele politice si diplomatice, dar educatia in domeniul securitatii si apararii este o prioritate, un element al statalitatii.

„Economistul” Voronin e mai degraba un speculant – a cumparat grau din strainatate cu 350-380 euro per tona, dar pentru achizitionarea lui din Moldova dadea 100 de euro pentru o tona. Mai mult, a interzis exportul, ca si in cazul strugurilor, fructelor, carnii, vinului in vrac, etc. Iata o actiune de genocid impotriva taranului, precum a numit-o Alianta „Moldova Noastra”!
„Diplomatul”, caci el a dictat politicile externe, a deteriorat la maximum, pe rand, relatiile cu Romania, cu Rusia, cu Ucraina, cu Fondul Monetar si cu Banca Mondiala. Despre integrare europeana nici n-a vrut sa auda, dar acum nici partenerii occidentali nu mai vor sa auda de dansul in fruntea R. Moldova.

Ne oprim aici, caci e clar pe cine, ca specialist in tati directiile, il vom trimite in istorie pe 29 iulie. AMN repeta chemarea sa: iesiti la vot si alegeti o noua guvernare democratica!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *