Frumusețe

4 tratamente de beauty pentru noapte

Nu vei avea nevoie decât de câteva minute înainte de culcare şi te vei bucura de un păr mai sănătos, o piele mai hidratată şi dinţi mai albi. Astfel, vei avea parte la propriu de un somn de frumuseţe în fiecare noapte.

Dinţi mai albi

Îţi doreşti un zâmbet fermecător? Optează pentru bicarbonat de sodiu în fiecare seară, înainte de culcare. După ce te speli pe dinţi, pune pe periuţă puţin bicarbonat de sodiu şi periază-ţi din nou dantura. „Particulele din această substanţă lustruiesc suprafeţele şi, în combinaţie cu apa, ajută la îndepăratrea petelor”, susţine dentistul Jonathan Levine. Bineînţeles că poţi face asta oricând în timpul zilei, însă este mult mai dificil, din cauză că trebuie să treacă cel puţin 2-3 ore pentru a putea mânca ceva, după ce s-a realizat acest tratament. Foarte important: ai grijă să nu apelezi la acest truc decât o dată pe săptămână, altfel dinţii tăi vor avea mai mult de suferit.

Şterge ridurile

Probabil că majoritatea femeilor folosesc creme speciale pentru noapte, sau serumuri anti rid, însă acum poţi trece la următorul nivel. Măştile “de dormit” sunt cea mai nouă descoperire din domeniul îngrijirii tenului în timpul nopţii şi vin tocmai din Asia. Aceste produse cosmetice trebuie aplicate înainte de culcare, pe pielea demachiată şi hidratată. Aceste măşti ajută la o mai bună hidratare pe timpul nopţii, aşa că te vei trezi cu o piele moale şi catifelată, ca după un tratament cosmetic.

Un păr mătăsos

Dacă ai părul lung, studiile au demonstrat că acesta este cel mai mult agresat în timpul somnului. Răsucitul în pat duce la ruperea firelor şi la un aspect mat, nestrălucitor, al coafurii a doua zi. Stilistul londonez Michael Van Clark recomandă, în acest caz, să optăm pentru feţe de pernă din satin sau chiar din mătase: „Suprafaţa lucioasă îi permite părului să alunece, ceea ce minimizează daunele”, explică acesta. Dacă, în schimb, ai părul foarte încurcat dimineaţa, este recomandat să dormi cu părul împletit: „Pe lângă un păr mătătsos şi descurcat, te vei trezi şi cu onduleuri fermecătoare”, spune acelaşi specialist.

Gene mai lungi şi mai dese

Cu toate că există pe piaţă o mulţime de tratamente pentru creşterea genelor, specialiştii ne recomandă să le urmăm tot pe cele home made. De exemplu, doctorul estetician Gwen McGuire sugerează să aplicăm, seara, înainte de culcare, ulei de ricin pe gene pentru ca acestea să fie mai lungi, mai dese şi mai sănătoase. Nu te îngrijora dacă nu vei avea rezultate imediate, acestea vor fi vizibile abia după cel puţin 8 săptămâni de utilizare constantă.

Sursa: one.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *