Actualitate

2017 a fost un coşmar pentru sectorul IT din India: Peste 56.000 de angajaţi au fost concediaţi

Uniii analişti spun că acest „sindrom” a fost mai rău decât cel din timpul crizei financiare din anul 2008. Între timp, numărul angajărilor au scăzut iar deschiderile la intrare s-au înjumătăţit pe parcursul anului 2017, potrivit experţilor.

„În 2017, angajările în domeniul IT au scăzut între 50% -70%”, a declarat Santanu Paul, CEO şi director executiv al firmei de formare a competenţelor TalentSpirit.

Tata Consultancy Services (TCS) şi Infosys, două dintre cele mai mari companii din domeniul IT din India şi lideri în cererea de locuri de muncă, şi-au redus cifrele pentru prima dată.

„Digitalizarea şi automatizarea au provocat disfuncţionalităţi în rolurile tradiţionale, ceea ce înseamnă că majoritatea firmelor au început să reevalueze capacităţile angajaţilor”, a declarat Arun Paul, vicepreşedinte al departamentului de resurse umane al companiei Incedo.

Infosys a redus personalul cu 9.000 de locuri de muncă, în luna ianuarie. „Acum avem trei persoane care lucrează la un proiect, în loc de 10. Dacă nu avem software-ul, ideea poate fi preluată de altă companie”, a spus Vishal Sikka, fostul CEO al companiei din Bengaluru.

Sursa: Zf.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *