Criza

107 mii bugetarii vor primi un PREMIU anual în mărimea unui salariu de funcţie

Premiul anual se va plăti în luna februarie 2012. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern.

Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a menţionat, în şedinţă, că de acest premiu vor beneficia circa 107 mii de angajaţi din instituţiile de cultură şi artă, medico-sanitare şi asistenţă socială, cultură fizică şi sport, sfera ştiinţei şi inovării etc.

Hotărîrea în cauză este aprobată în conformitate cu prevederile Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar, din 23 decembrie 2005.

Hotărîrea mai prevede că managerul unităţii bugetare, după consultarea sindicatelor sau a reprezentanţilor salariaţilor, are dreptul de a reduce sau a anula premiul respectiv pentru salariaţii care, pe parcursul anului, au desfăşurat o activitate profesională ineficientă sau necorespunzătoare ori au comis încălcări pentru care au fost sancţionaţi disciplinar.

În acelaşi timp, cadrele didactice, militarii, efectivul de trupă şi corpul de comandă nu vor primi premiul respectiv. Potrivit legislaţiei, cadrele didactice vor beneficia de premiul anual la sfîrşitul anului şcolar. Totodată, prevederile legii nu se răsfrîng asupra militarilor, efectivului de trupă şi asupra corpului de comandă, care dispun de condiţii de salarizare diferite de alte categorii de angajaţi.

Cheltuielile necesare pentru implementarea deciziei respective sînt estimate la circa 113 milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat pentru anul 2012, notează MOLDPRES.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *