Culinar.md

Secretul celui mai pufos aluat de PIZZA. Ce pui în el, de fapt

Care este secretul celui mai pufos blat de pizza
Indiferent de ingredientele preferate, o pizza delicioasă trebuie să aibă un blat perfect. Pentru cei care preferă ca blatul să fie pufos, trucul pentru a-l obține este extrem de simplu. Este nevoie de un singur ingredient ce face magia!

Pentru cel mai pufos blat de pizza, se procedează astfel: În 300 de mililitri de apă rece se dizolvă un pliculeț de drojdie uscată sau un cub de 25 de grame de drojdie proaspătă. Apoi, se adaugă 50 de mililitri de apă călduță, o linguriţă de zahăr, jumătate de linguriţă de sare, precum și ingredientul esențial – puţin ulei de măsline. Se amestecă bine, după care se adaugă în ploaie aproximativ 600 de grame de făină trecută prin sită.

Cum se pregătește cel mai pufos blat de pizza
După ce toate ingredientele au fost amestecate, se începe frământarea aluatului de pizza cu mâinile, până când acesta devine elastic și începe să se dezlipească ușor de pereții vasului. După aceea, este important să fie lăsat timp de o oră într-un loc călduț, acoperit cu un prosop, ca să își dubleze volumul.

Ulterior, aluatul se frământă din nou, dar de data aceasta pe un blat de lemn sau direct pe masa de la bucătărie pudrată cu făină. Se formează o bilă. Apoi, se întinde blatul. Este de preferat ca acest pas să fie făcut cu mâinile, nu cu un sucitor, pentru cine are răbdare. Un truc extraordinar este ca blatul acoperit cu ingredientele preferate să fie apoi copt pe o piatră specială sau pe o tavă încinsă bine pe ambele părți, pregătită cu o foaie de copt. Se lasă la cuptor la foc mare pentru 7 sau 8 minute.  

impact.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *