Opinii și Editoriale

Procuratura, Bugetul si Ilenuta Burghila

Peste Prut, razboiu-a-nceput! Marele Razboi electoral pentru Cotroceni. Romania e ca o mare in furtuna. Si cand intr-o tara cum e Romania e furtuna, presa face valuri uriase si scoate la mal toate murdariile. Cu toate acestea, au mai ramas si cateva insulite neatinse de furtuna. Una dintre ele se numeste Tudor Gheorghe si de fapt nu e o insulita, ci un adevarat continent. Un continent mai mare decat Romania.

* Am facut o mie de kilometri pana la Timisoara ca sa-l ascult pe Tudor Gheorghe in extraordinarul spectacol „Anotimpurile”; in Banat niciodata toamna nu fu mai frumoasa si mai incantatoare ca anul acesta si poate de aceea si maestrul a fost si mai incantator. I-am adus din Basarabia, din partea unui prieten, cateva galbene gutui si o tarie batrana drept invitatie sa mai treaca pragul casei vaduve si triste de la margine de Prut.

* Maestrul prezinta spectacole in toate orasele Romaniei, fara vreun ban de la stat, fara vreo „caravela” bugetara aflata „sub inaltul patronaj”. In acea zi (vineri), in TIMPUL de la Chisinau apare un articol foarte bine documentat, scris de colega noastra Valentina Baciu, despre milioanele tocate de „activista culturala” Ilenuta Burghila, supranumita „amanta Bugetului”. Timp de cinci ani, descurcareata „artista” a golit vistieria statului, „sub inaltul patronaj al presedintelui Voronin”, de cel putin noua milioane de lei. Ar fi o lipsa de bun-simt sa compar ceea ce face Tudor Gheorghe pentru cultura romaneasca cu ceea ce a facut Ilenuta Burghila pentru „cultura moldoveneasca”.

* Citeam si ma gandeam la proaspatul procuror general, domnul Valeriu Zubco… Imi dau seama cate probleme are acum pe cap. Si totusi, la cate le are, ar trebui sa mai adauge, in mod obligatoriu, inca una-doua. Prima ar fi chestiunea cu „Caravela culturii”. Cred ca nu gresesc afirmand ca asa-zisa „Caravela a culturii” este cea mai mare escrocherie a acestui inceput de mileniu! Iata de ce, rog respectuos Procuratura tarii sa considere aceste randuri drept o sesizare pentru a cerceta penal faptele expuse in articolul Valentinei Baciu.

* A doua chestiune ar fi cea legata de dosarul lui Vlad Cubreacov. Opinia publica trebuie odata si odata sa afle adevarul – cine, cum si de ce l-a rapit? Si nu numai opinia publica, dar si insusi Vlad Cubreacov care, cu certitudine, este primul care doreste sa se puna punct acestei intunecate istorii. Sa revenim acum la Tudor Gheorghe. Spiritual cum este, le-a povestit spectatorilor urmatorul caz. Un tanar modern ii zice odata maestrului: Domnule Tudor, sunteti cam depasit, nu aveti target (se citeste targhet). Fiind la bastina, intr-un sat oltenesc, un batran il intreaba de ce e transmis atat de rar la radio. Si Tudor Gheorghe i-a raspuns: Pentru ca n-am target…

* Cum s-a incheiat povestea o sa va spun alta data, fiindca nu mai am spatiu, dar vreau sa mai adaug ceva in legatura cu alegerile prezidentiale din Romania. * Iata cu ce sloganuri vin candidatii la prezidentialele 2009 din Romania: „Hai Romania!” (S. Oprescu), „Salvati Romania! S.O.S. Poporul Roman!" (Vadim), „Credinta, nadejde si dragoste!" (G. Becali), „Invingem impreuna" (M. Geoana), „Romania bunului-simt" (C. Antonescu), „De ce le e frica nu scapa" (T. Basescu).

* Pe care il preferati? Care vi se pare mai bun? (Ma refer la sloganuri, nu la candidati)…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *