Vedete

Iggy Pop si Lady Gaga vor cânta în memoria lui John Lennon

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, organizează pe 9 octombrie două concerte, la Los Angeles şi la Reykjavik, în memoria fostului ei soţ.

La concertul din Los Angeles vor participa trupa muzicienei japoneze, Plastic Ono Band, Sean Lennon, fiul lui Yoko şi John Lennon, dar şi o serie de artişti de seamă, precum Lady Gaga, Iggy Pop, producătorul hip-hop RZA, Perry Farrell – solistul trupei Jane’s Addiction şi doi dintre membrii grupului Sonic Youth – Kim Gordon şi Thurston Moore.

"Faptul că în acest an sărbătorim a 70-a aniversare a lui John reprezintă un eveniment foarte special pentru noi toţi. Cu toţii vom celebra memoria lui John, care ne-a transmis atât de multă energie pozitivă în timpul vieţii, dar şi după moarte", a declarat Yoko Ono.

Yoko Ono va prezida, totodată, tot pe 9 octombrie, ceremonia anuală de pornire a instalaţiei de iluminare de pe faţada Imagine Peace Tower de pe insula Vioey din apropiere de Islanda. Ceremonia va putea fi urmărită în direct şi pe internet, gratuit, pe site-ul www.imaginepeace.com. După ceremonie, Yoko Ono va înmâna LennonOno Grant for Peace, o distincţie bianuală, şi va susţine pe această insulă un concert împreună cu fiul ei Sean Lennon.

La sfârşitul lunii iunie, casa de discuri EMI a anunţat că va celebra cea de-a 70-a aniversare a lui John Lennon prin lansarea pe piaţă a tuturor albumelor solo ale muzicianului în versiuni remasterizate cu ajutorul tehnicilor digitale.

Cea de-a 70-a aniversare a lui John Lennon va fi celebrată printr-o ceremonie de sigilare a unei capsule a timpului, care va conţine diverse obiecte expediate de fani, dar şi câteva înregistrări ale regretatului artistului britanic, după destrămarea grupului Beatles. Ceremonia va avea loc la Rock and Roll Hall of Fame Museum din statul Ohio (SUA), care va păstra această capsulă până la ceremonia de deschidere a acesteia, programată pentru 9 octombrie 2040, ziua când artistul britanic ar fi împlinit 100 de ani.

Julian, fiul lui John Lennon cu prima lui soţie, Cynthia Powell, va inaugura, pe 9 octombrie, un monument al păcii în memoria tatălui său, în Chavasse Park din Liverpool, oraşul natal al cântăreţului. Sculptura a fost creată de Global Peace Initiative din California, o organizaţie care intenţionează să plaseze câte un astfel de monument al păcii pe fiecare continent, şi va reprezenta statuia de pe continentul european.

John Lennon a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, în timp ce se întorcea acasă împreună cu Yoko Ono, după o sesiune de înregistrări.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *