Actualitate

Fermieri din Italia,ARESTAŢI: îi plăteau pe africani, indieni şi pe români MAI PUŢIN decât pe restul

 „Lucrătorii de culoare ar fi fost plătiți cu 25 de euro pe zi, iar ceilalți cu 35 de euro”, a declarat vineri presei un căpitan al Carabinierilor, Giordano Tognoni.

Potrivit poliției, fermierii arestați — doi frați din regiunea italiană Calabria (sud) — le-ar fi oferit de lucru la negru unor solicitanți de azil originari din Africa subsahariană, cazați la un centru local de primire a migranților.

Ar fi fost exploatate persoane din Nigeria, Gambia, Senegal și Guineea, dar și indieni și români, au afirmat Carabinierii, care au confiscat de la cei doi frați bunuri în valoare de două milioane de euro, precum și suma cash de 80.000 de euro, scrie Mediafax.

Este șocant ce s-a descoperit în Calabria: exploatarea muncii cu circumstanțele agravante ale discriminării rasiale este intolerabilă”, a declarat ministrul italian al agriculturii, Maurizio Martina.

Mulți migranți africani care debarcă în Italia în fiecare săptămână sunt exploatați în construcții sau în agricultură, deseori prin ceea ce se numește ”caporalato”, un sistem de plasatori de lucrători sezonieri controlat de mafie, prin care muncitorii sunt plătiți de un intermediar.

În aprilie, organizația Medici fără Frontiere a publicat un raport despre un bidonvil cu circa 2.500 de culegători de citrice din Calabria, despre care se spunea că este ”cel mai mare ghetou din Italia”.

Anul trecut a fost adoptată o lege anti-caporalato care îi pedepsește pe angajatorii și plasatorii de lucrători sezonieri cu închisoare de la unu la șase ani și cu amenzi între 500 și 1.000 de euro pentru fiecare muncitor angajat ilegal.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *