Externe

Femeilor afgane nu ar trebui să li se permită să lucreze alături de bărbaţi

Waheedullah Hashimi, o personalitate a talibanilor, a declarat pentru Reuters că gruparea va implementa pe deplin versiunea sa de sharia sau legea islamică, în pofida presiunilor din partea comunităţii internaţionale pentru a permite femeilor dreptul de a lucra acolo unde doresc.

De când mişcarea islamică a venitla putere luna trecută, oficialii talibani au spus că femeile vor putea lucra şi studia în limitele stabilite de sharia. Dar a existat o incertitudine mare cu privire la ce efect practic va avea asupra capacităţii lor de a-şi păstra locul de muncă.

Când talibanii au condus ultima dată Afganistanul în perioada 1996-2001, femeilor li s-a interzis angajarea şi educaţia.

Problema are o importanţă majoră pentru comunitatea internaţională şi ar putea avea un impact asupra cuantumului ajutorului şi al altor asistenţe acordate Afganistanului, aflat în criza economică.

"Ne-am luptat aproape 40 de ani pentru a aduce (sistemul) legii sharia în Afganistan", a spus Hashimi într-un interviu. Sharia … nu permite bărbaţilor şi femeilor să se reunească sau să stea împreună sub un singur acoperiş. Bărbaţii şi femeile nu pot lucra împreună. Este clar. Nu li se va permite să vină la birourile noastre şi să lucreze în ministerele noastre ".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *