Actualitate

Declaratia de Independenta in flacari – adevarata lovitura de stat

Membrii Asociatiei „Parlamentul-90” acuza partidul de guvernamant ca ar fi ars intentionat originalul Declaratiei de Independenta a RM, adoptata la 27 august 1991. Ei afirma ca aceasta actiune este adevarata lovitura de stat, si nu evenimentele din aprilie, si spun ca Moldova de jure nu mai exista ca stat.

Presedintele primului Parlament, Alexandru Mosanu, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca arderea Declaratiei de Independenta s-a facut intentionat. Potrivit lui, membrii primului Parlament nu au stiut niciodata unde se afla documentul, in timp ce alte state din lume pastreaza astfel de acte in muzee. De asemenea, Alexandru Mosanu a spus ca acest document nu va putea fi restabilit niciodata, intrucat multi dintre cei care l-au semnat nu mai sunt in viata. Dar „statul RM nu va disparea de pe harta, pentru ca este recunoscut de toata lumea”, a precizat Mosanu. „Fara acest document nu putem demonstra cine suntem. Este ca si cum am pierde certificatul de nastere”, a mentionat si Alexandru Arseni, membru al prezidiului asociatiei. La randul sau, presedintele asociatiei, Petru Sandulachi, a spus ca a solicitat organele abilitate sa spuna daca intr-adevar Declaratia a ars in violentele din 6-7 aprilie, dar inca nu a primit niciun raspuns. Membrii Asociatiei „Parlamentul-90” au cerut demisia lui Vladimir Voronin, „pentru atitudine iresponsabila fata de simbolurile independentei statului si pentru politica indreptata impotriva principiilor si valorilor stipulate in Declaratie”.
Tot ieri, intr-o conferinta de presa, Vladimir Voronin a afirmat ca Declaratia de Independenta se pastra in Arhiva Parlamentului, care a ars in proportie de 80%. „O copie a documentului este intreaga si se afla la Presedintie”, a adaugat Voronin.

Dupa Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *