Actualitate

Campania de vaccinare a persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire a fost finalizată

Serviciul de presă al MS a precizat că în total au fost imunizate 170 400 de persoane, care fac parte din diverse categorii de risc. Totodată, 29 600 de doze de vaccinuri au fost repartizate în regiunea transnistreană.

Printre persoanele care au fost imunizate se numără: peste 4 500 de copii cu maladii cronice, în jur de 114 000 de maturi cu maladii cronice şi aproximativ 27 000 de lucrători ai instituţiilor medico-sanitare publice. De asemenea, au fost vaccinați angajaţii efectivului Ministerului de Interne, colaboratorii Poliției de Frontieră, ai Serviciului Vamal, personalul Serviciului Situații Excepționale şi reprezentanții administrației publice centrale şi locale.

Solicitat de agenţie, Ştefan Gheorghiţă, șef în cadrul Centrului Naţional de Sănătate Publică, a specificat că de la începutul sezonului rece s-au înregistrat peste 700 cazuri de gripă. „În prezent, starea epidemică este de nivel mediu, iar numărul infecţiilor respiratorii este în scădere”, a spus Gheorghiţă.

Anul acesta R. Moldova a beneficiat de un lot de 200 mii de doze de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donaţie de Centrul pentru Vaccinuri Echitate din SUA. Campania de imunizarea început pe 15 decembrie 2016.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *